Over Blue Eyes consulting

Ik ben Linda Hiemstra, geboren in Sneek, getogen in Bolsward en na mijn studie Bedrijfsinformatica aan de Hanzehogeschool ben ik niet meer uit Groningen weggegaan. Ik woon samen met mijn twee dochters in Noorderhogebrug, een mooi dorpje aan de noordkant van de stad Groningen, 15 fietsminuten vanaf de Grote Markt.

In 2006 ben ik “voor mijzelf begonnen”. Zoals vaak de aanleiding is voor een grote stap in je leven, vielen er op dat moment privé en op werkgebied een aantal dingen samen waardoor ik tot de conclusie kwam dat het niet bij mij past om vast te houden aan  schijnzekerheden en dat je vooral moet doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Dit gecombineerd met een mooie kans in de vorm van eerste opdrachtgever heeft mij de stap naar de Kamer van Koophandel doen zetten. Tsja en hoe noem je je bedrijf dan? Ben ik een bedrijf of ben ik mijzelf? Moet ik een website en wat zet ik daar dan op? Mijn eerste ingeving is het uiteindelijk geworden. Al mijn hele leven krijg ik opmerkingen over mijn blauwe ogen, ik heb van mijn persoonlijke handelsmerk mijn zakelijke handelsmerk gemaak. Blue Eyes consulting, een heldere kijk op business en ICT. Daarmee ben ikzelf onlosmakelijk verbonden met mijn bedrijf. Een bewuste keuze!

Ik had op dat moment al zo’n 15 jaar brede ervaring in de (functionele) ICT, als business analist, projectleider, informatie analist, systeemontwerper en opleider. Zeker bij zorgverzekeraar IZA (mijn bakermat) maar ook tijdens mijn korte dienstverband bij KPN heb ik veel ervaring opgedaan en erg veel mogen leren. Wat duidelijk was, is dat ik als een vis in het water ben op het snijvlak van business met ICT. Ik heb een redelijk technische achtergrond, heb ervaring in de ICT van programmeur tot businessanalist en projectleider. Ik praat de taal van de technische ICT’ers en die van gebruikers, managers en beleidsmakers.

Sinds ik als ZZP’er werk heb ik zeer diverse en mooie opdrachten gedaan, voor fijne opdrachtgevers. Altijd op het raakvlak van business en ICT. Ik kan meedenken in en meepraten over beleid en beleidskeuzes, mijn expertise is om dit beleid door te vertalen naar processen en ICT mogelijkheden. Ik ben resultaatgericht en werk graag toe naar werkbare oplossingen.